Back to All Events

Oortreders - Maika & Aiko

  • Provinciaal Domein Dommelhof Toekomstlaan 5 3910, Neerpelt Belgium (map)

“Maika & Aiko leerden elkaar kennen in 2017 en versterken elkaar vanuit hun eigen achtergrond. Maika is beeldend kunstenaar en maakte voor OORtreders 2018 een reeks ‘Sound Objects’: muziekinstrumenten uit klei waarmee ze het spanningsveld tussen lichaam, klank en omgeving onderzoekt, wars van tonaliteit en klassieke instrumentenleer. Met Aiko’s technische kennis en muzikale achtergrond, onderzoekt het duo het klankspectrum van elk keramisch object. Gevoelsmatig en intuïtief zetten ze dit om in sferische, bijna dromerige performances met abstracte figuren, vloeiende klankvormen & kleuren.”

Maika & Aik° 2017.jpg
Earlier Event: October 14
Première Bamboe @FilmFestGent
Later Event: November 23
Wawara